Πως θα τα φτιάξεις:

  • Απλώνουμε τη τορτίγια στο πάγκο εργασίας μας.
  • Με μια παλέτα-σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της το τυρί κρέμα.
  • Απλώνουμε από πάνω τον σολομό εκτός από την περιφέρεια της τορτίγιας
  • Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το πιπέρι.
  • Τυλίγουμε σφιχτά την τορτίγια σε ρολό από τη πλευρά που είναι κοντά μας.
  • Ρολάρουμε μέχρι την άκρη της και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες
  • Τέλος με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε ρολάκια την τορτίγια.

Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε τις τορτίγιες με όποια γέμιση θέλουμε!!!

Τι θα χρειαστείς:

Για την πρώτη γέμιση

  • 1 τορτίγια
  • 2κ.σ τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
  • 50 γρ. καπνιστός σολομός
  • 2 κγ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη δεύτερη γέμιση

  • 1 τορτίγια
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
  • 50 γρ. καπνιστός σολομός
  • 30 γρ. παντζάρι σε φέτες
  • 1 φύλλο μαρουλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Για την τρίτη γέμιση

  • 1 τορτίγια
  • 2 κ. σ τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
  • 50 γρ. καπνιστός σολομός
  • 1 φύλλο μαρουλιού
  • 3 πολύ λεπτές φέτες ντομάτας
  • 3 πολύ λεπτές και μεγάλες φέτες αγγουριού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Πηγή: akispetrentzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!