Πως θα τα φτιάξεις:
- Απλώνουμε τη τορτίγια στο πάγκο εργασίας μας.
- Με μια παλέτα-σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της το τυρί κρέμα.
- Απλώνουμε από πάνω τον σολομό εκτός από την περιφέρεια της τορτίγιας
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το πιπέρι.
- Τυλίγουμε σφιχτά την τορτίγια σε ρολό από τη πλευρά που είναι κοντά μας.
- Ρολάρουμε μέχρι την άκρη της και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες
- Τέλος με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε ρολάκια την τορτίγια.
Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε τις τορτίγιες με όποια γέμιση θέλουμε!!!
Τι θα χρειαστείς:
Για την πρώτη γέμιση
- 1 τορτίγια
- 2κ.σ τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
- 50 γρ. καπνιστός σολομός
- 2 κγ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη δεύτερη γέμιση
- 1 τορτίγια
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
- 50 γρ. καπνιστός σολομός
- 30 γρ. παντζάρι σε φέτες
- 1 φύλλο μαρουλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Για την τρίτη γέμιση
- 1 τορτίγια
- 2 κ. σ τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
- 50 γρ. καπνιστός σολομός
- 1 φύλλο μαρουλιού
- 3 πολύ λεπτές φέτες ντομάτας
- 3 πολύ λεπτές και μεγάλες φέτες αγγουριού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Πηγή: akispetrentzikis.com
Διάβασε ακόμη: