-Κάνεις σκί?

-Όχι!

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσα  όταν με ρώτησαν γιατί πάω στο Μπόροβετς. Μπορεί σκι να μην κάνω αλλά ενστερνίζομαι την τρέλα σην όποια της μορφή και όταν αυτή αποτελεί κινητήριο δύναμη για κάποιον θέλω να μπώ και εγώ σε αυτό το λούκι, να δώ αν η τρέλα αυτή μπορεί να με παρασύρει και εμένα. Οπότε μπορεί σκι να μην κάνω αλλά μπορώ να μάθω. Στα συν ότι το πακέτο για διαμονή σε πεντάστερο spa resort για 3 μέρες με πρωινό βραδινό και αεροπορικά κόστισε μόλις 200 ευρώ.

Τώρα μπορεί να μην σου λέει κάτι το Μπόροβετς. Ούτε εμένα μου έλεγε. Ίσως να ξέρεις το Μπάνσκο όμως το Μπόροβετς προϋπήρχε και είναι μάλιστα είναι ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά της Ευρώπης. Βρίσκεται στη Βουλγαρία και απέχει περίπου μιάμιση ώρα από την πρωτεύουσά της, τη Σόφια. Είναι ένα μέρος γεμάτο χιόνι και σκιέρς!

Είναι πολύ τουριστικό και ως επί το πλείστον τα μαγαζιά του περιορίζονται σε ταβερνάκια (με εξαιρετικές σούπες για να ζεσταθείς και ψητά κρέατα), μαγαζιά για πώληση ή ενοικίαση εξοπλισμού σκι και snowboard. Αμέτρητα ξενοδοχεία προσφέρουν καταπληκτικές υπηρεσίες για κουρασμένους σκιέρς όπως θερμαινόμενες πισίνες, τζακούζι, μασάζ, σάουνα και άλλα παρεμφερή.

Όσον αφορά το σκί τώρα… Αν ξέρεις θα το ευχαριστηθείς! Όλο το βουνό είναι γεμάτο πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας. Τα τελεφερίκ σε πάνε διαδρομές που κόβουν την ανάσα μέσα στα έλατα και στο χιόνι. Αν δεν ξέρεις θα μάθεις. Θα φας ξεγυρισμένες τούμπες, θα σε πονέσουν τα πόδια σου, θα δεις 4χρονα παιδάκια να περνάνε με αέρα μπαλαρίνας δίπλα σου αδιαφορώντας για το αν κείτεσαι στο έδαφος και θα σκεφτείς τώρα θα ακούσω τον Κωστάλα να τα βαθμολογεί για το τριπλό αξάν. Όταν όμως μπεις στο νόημα και τελικά τσουλήσεις στην πίστα θα νοιώσεις έναν αέρα ελευθερίας σαν να πετάς. Και τότε συνειδητοποιείς ότι είναι ωραίο το σκί! Και η τούμπα είναι μέρος της μύησης, αλλιώς υπάρχει και η  πασιέντζα στον υπολογιστή που προσφέρει μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας.

Το sum up, που λένε και στο χωριό μου, το Μπόροβετς είναι μια πολύ καλή ευκαιρία απόδρασης στο εξωτερικό που συνδυάζει άθληση και ξεκούραση μαζί. Γίνεται χαμός από κόσμο και είναι ότι πρέπει για όλες τις ηλικίες! Ένα είναι το σίγουρο, δεν θα βαρεθείς λεπτό!

   Διάβασε ακόμη:

Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Πολωνία!

Σκύρος δαγκωτό!