Πεντανόστιμα υγιεινό!!!

Πως θα τα φτιάξεις;

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Τρίβουμε τα καρότα στο λεπτό τρίφτη. Στραγγίζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα ζουμιά τους και κρατάμε τα τριμμένα καρότα σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα 10 γρ. από τη βρώμη με το νερό και το μέλι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Το μείγμα μας θα έχει την υφή χυλού.
  • Βάζουμε γάντια και πλάθουμε σε μπαλάκια των 150 γρ. το καθένα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να έχουν κενά μεταξύ τους.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.
  • Κόβουμε στη μέση κατά μήκος για να γεμίσουμε τα ψωμάκια μας.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε 1κ.σ. τυρί κρέμα στη μια φέτα του ψωμιού.
  • Από πάνω βάζουμε  μια φέτα σολομού και 2 λεπτές φέτες αγγουράκι τουρσί.
  • Σκεπάζουμε με το αυγό ποσέ και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού και σερβίρουμε με ρόκα.
  • Επαναλαμβάνουμε και με τον ίδιο τρόπο για τα υπόλοιπα.

Τι θα χρειαστείς;

Για τα ψωμάκια

  • 10 γρ. βρώμη
  • 500 ml νερό (χλιαρό)
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 150 γρ. καρότα,
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. βρώμη
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής
  • 100 γρ. ρυζάλευρο
  • 1 κγ. αλάτι
  • 1 κγ. σόδα
  • 1κγ. κύμινο σε σκόνη
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • 160 γρ. τυρί κρέμα (8 κ.σ.) ή τόφου (χωρίς λακτόζη)
  • 8 φέτες καπνιστό σολομό (περίπου 350 γρ. )
  • 16 λεπτές φέτες αγγουράκι πίκλες
  • 8 αυγά ποσέ
  • ψιλοκομμένος άνηθος, για πασπάλισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρόκα

Πηγή: akispetrentzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα!

Συνταγή της ημέρας: Φακοσαλάτα με τόνο από τον Άκη!