Πεντανόστιμα υγιεινό!!!
Πως θα τα φτιάξεις;
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Τρίβουμε τα καρότα στο λεπτό τρίφτη. Στραγγίζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα ζουμιά τους και κρατάμε τα τριμμένα καρότα σε ένα μπολ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα 10 γρ. από τη βρώμη με το νερό και το μέλι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Το μείγμα μας θα έχει την υφή χυλού.
- Βάζουμε γάντια και πλάθουμε σε μπαλάκια των 150 γρ. το καθένα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να έχουν κενά μεταξύ τους.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.
- Κόβουμε στη μέση κατά μήκος για να γεμίσουμε τα ψωμάκια μας.
Για το σερβίρισμα
- Βάζουμε 1κ.σ. τυρί κρέμα στη μια φέτα του ψωμιού.
- Από πάνω βάζουμε μια φέτα σολομού και 2 λεπτές φέτες αγγουράκι τουρσί.
- Σκεπάζουμε με το αυγό ποσέ και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού και σερβίρουμε με ρόκα.
- Επαναλαμβάνουμε και με τον ίδιο τρόπο για τα υπόλοιπα.
Τι θα χρειαστείς;
Για τα ψωμάκια
- 10 γρ. βρώμη
- 500 ml νερό (χλιαρό)
- 2 κ.σ. μέλι
- 150 γρ. καρότα,
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 100 γρ. βρώμη
- 100 γρ. αλεύρι ολικής
- 100 γρ. ρυζάλευρο
- 1 κγ. αλάτι
- 1 κγ. σόδα
- 1κγ. κύμινο σε σκόνη
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 160 γρ. τυρί κρέμα (8 κ.σ.) ή τόφου (χωρίς λακτόζη)
- 8 φέτες καπνιστό σολομό (περίπου 350 γρ. )
- 16 λεπτές φέτες αγγουράκι πίκλες
- 8 αυγά ποσέ
- ψιλοκομμένος άνηθος, για πασπάλισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρόκα
Πηγή: akispetrentzikis.com
Διάβασε ακόμη: