Πως θα το φτιάξεις;

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα ανοίγουμε και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα βάζουμε στο τηγάνι με την εσωτερική επιφάνεια και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν.
  • Βάζουμε τη μπριζόλα σε ένα πιάτο και την πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Αλείφουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της μπριζόλας.
  • Βγάζουμε τα ψωμάκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τη μπριζόλα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το βαλσάμικο.
  • Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες 1 εκ. και το ρίχνουμε στο τηγάνι πάνω από τα λαχανικά. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, απλώνουμε το cheddar και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 1 ½  λεπτό μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Παράλληλα απλώνουμε μουστάρδα στην εσωτερική πλευρά από κάθε ψωμάκι.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ανακατευτεί το τυρί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Με μία τσιμπίδα παίρνουμε λίγο από τη γέμιση και γεμίζουμε τα ψωμάκια μας. Τα κλείνουμε και τα πιέζουμε ελαφρά ώστε να απορροφήσουν το ζουμί από τη γέμιση.
  • Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε τη ρόκα και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε από πάνω με τα cheesesteak μας.

Τι θα χρειαστείς;

  • 4 ψωμάκια χοτ-ντογκ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 6 φέτες τυρί cheddar light
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • ρόκα για το σερβίρισμα

Πηγή: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!