Πως θα το φτιάξεις;
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα ανοίγουμε και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Τα βάζουμε στο τηγάνι με την εσωτερική επιφάνεια και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν.
- Βάζουμε τη μπριζόλα σε ένα πιάτο και την πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Αλείφουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της μπριζόλας.
- Βγάζουμε τα ψωμάκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τη μπριζόλα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το βαλσάμικο.
- Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες 1 εκ. και το ρίχνουμε στο τηγάνι πάνω από τα λαχανικά. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, απλώνουμε το cheddar και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 1 ½ λεπτό μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Παράλληλα απλώνουμε μουστάρδα στην εσωτερική πλευρά από κάθε ψωμάκι.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ανακατευτεί το τυρί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Με μία τσιμπίδα παίρνουμε λίγο από τη γέμιση και γεμίζουμε τα ψωμάκια μας. Τα κλείνουμε και τα πιέζουμε ελαφρά ώστε να απορροφήσουν το ζουμί από τη γέμιση.
- Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε τη ρόκα και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε από πάνω με τα cheesesteak μας.
Τι θα χρειαστείς;
- 4 ψωμάκια χοτ-ντογκ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκαλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 6 φέτες τυρί cheddar light
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ρόκα για το σερβίρισμα
Πηγή: akispetretzikis.com
Διάβασε ακόμη: