Πως θα το φτιάξεις;

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε το φινόκιο στη μέση κατά μήκος και τα κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις φέτες φινόκιο μαζί με τους σπόρους γλυκάνισου και τα φύλλα θυμαριού.
  • Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά και να καβουρδιστούν οι σπόροι.
  • Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας για 2-3 λεπτά να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την κουτάλα  να μην κολλήσει ο τραχανάς στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Αφού απορροφηθεί το νερό, ο τραχανάς μας είναι έτοιμος.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την ντομάτα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε. 

Τι θα χρειαστείς;

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. μανιτάρια agaricus μικρά
  • 2 μέτρια φινόκιο καθαρισμένα από τα εξωτερικά “φύλλα”
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σπόρους γλυκάνισο
  • 2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 350 γρ. ξινός τραχανάς
  • 100 γρ. ούζο
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Πηγή: akispetrentzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!