Το απλό πλύσιμο δεν σου εξασφαλίζει ένα πεντακάθαρο σκεύος...

Τι πρέπει να κάνεις για να το αποστειρώσεις σωστά και να είναι ασφαλές;

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110ο C στον αέρα. 
  • Σε ένα ταψάκι έχουμε τοποθετήσει όλα τα βαζάκια μας και τα καπάκια τους ανοιχτά, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και σκουπίσει πάρα πολύ καλά.
  • Τα βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και κατευθείαν, όπως είναι ζεστά, τα γεμίζουμε.
  • Φροντίζουμε και το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε, σε αυτήν την περίπτωση η μαρμελάδα μας, να είναι και αυτό ζεστό.
  • Σφραγίζουμε καλά και γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε κενό αέρος και εμποδίζουμε την αποσύνθεση.

Πηγή: akispetrentzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Ξέρεις από προσούτο;

Τι είναι το κρασί Merlot που ακούς συνέχεια;