Είτε φοβάσαι το φυσικό μαύρισμα, είτε έχεις πολύ χλωμό δέρμα, είτε απλώς θέλεις να μάθεις πώς να κάνεις κοψίματα στο πρόσωπό σου, η εφαρμογή του bronzer είναι η απόλυτη λύση.

Ωστόσο όταν το εφαρμόζεις λανθασμένα μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται άσχημα πορτοκαλί ή ψεύτικα μαυρισμένο. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για μια εύκολη και τέλεια εφαρμογή χωρίς κόπο! 

Αρχικά βρες ένα bronzer που σου ταιριάζει. Δεδομένου ότι ο σκοπός του bronzer είναι να σκουραίνει διακριτικά την επιδερμίδα, αυτό που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από τον τόνο του δέρματός σου, καθώς και πόσο δραματική αλλαγή αποζητάς. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να είναι μόνο δύο αποχρώσεις πιο σκούρο από το φυσικό τόνο της επιδερμίδας σου. Δοκίμασε να το απλώσεις σε καθαρή επιδερμίδα για να βεβαιωθείς ότι «ζεσταίνει» τον τόνο του δέρματός σου, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ψεύτικο.

Εάν έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα, αναζήτησε ένα μελί bronzer. Για μια μεσαία χροιά, επίλεξε ένα στην απόχρωση του χάλκινου ή του χρυσού ενώ στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες είναι καλύτερο να τις ενισχύεις με ένα καστανόξανθο ή πορτοκαλί bronzer.

Επίλεξε δύο διαφορετικά bronzers. Ένα για το καλοκαίρι όταν είσαι ήδη μαυρισμένη, και ένα για τον χειμώνα που η επιδερμίδα σου είναι πιο λευκή! Έτσι το αποτέλεσμα θα δείχνει ομοιόμορφο και καθόλου ψεύτικο.

 Προμηθεύσου ένα πινέλο ειδικό για bronzer. Επίλεξε ένα μεγάλο, χνουδωτό πινέλο σαν αυτό της πούδρας με στρογγυλεμένη κορυφή. Αν το πινέλο σου είναι πολύ μικρό και σκληρό, τότε είναι πιθανό να αφήσει καφέ κηλίδες. Υπάρχουν εξειδικευμένα πινέλα ειδικά για bronzer που διατίθενται στην αγορά, αν και ένα μεγάλο σαν αυτό του ρουζ μπορεί λειτουργήσει εξίσου καλά

Εφάρμοσε το foundation. To bronzer προστίθεται αμέσως μετά το concealer σου.

 Άπλωσε με το πινέλο ομοιόμορφα το bronzer σου. Είναι καλύτερο να εφαρμόσεις το bronzer όταν έχεις φως, ακόμη και τις extra στρώσεις για την ένταση του χρώματος αντί της προσθήκης ενός ενιαίου σκούρου στρώματος με τη μία.

Φόρεσε το bronzer σου. Εφάρμοσε το bronzer στις περιοχές του προσώπου, εκεί που ο ήλιος θα σε έκαιγε φυσικά. Με πολύ ελαφριές πινελιές, εφάρμοσε το bronzer στην κορυφή του μετώπου, τα ζυγωματικά, και προς τα κάτω κατά μήκος του σαγονιού σου. Για να το καταλάβεις καλύτερα, φαντάσου ότι πρέπει να εφαρμόζεις το bronzer σου στο σχήμα του «3» και στις δύο πλευρές του προσώπου σου.

Έλεγξε το bronzer στο φως της ημέρας. Βεβαιώσου ότι η εφαρμογή του bronzer σου δεν είναι πάρα πολύ βαριά και έχει μια ομοιόμορφη εμφάνιση, προσέχοντας για πιθανές ραβδώσεις. Εάν έχεις προσθέσει πάρα πολύ bronzer τότε είτε δούλεψε το με το πινέλο σου, είτε άπλωσε λίγη πούδρα ώστε να σπάσει η καφέ απόχρωση.  Διάβασε ακόμη:

Οι μύθοι για το βάψιμο των φρυδιών

Αυτό είναι το πρωινό μακιγιάζ που λατρεύουν οι άντρες!