Όλες θέλουμε λαμπερά μαλλιά, έτσι δεν είναι; Αλλά πώς μπορείς να τα αποκτήσεις και να τα διατηρήσεις;

Αγαπητή φίλη άκου προσεκτικά:

1. Μην τα βουρτσίζεις περισσότερο από όσο χρειάζεται

Αν θέλεις λαμπερά και υγιή μαλλιά μην βουρτσίζεις πολύ τα μαλλιά σου γιατί μπορεί να καταστρέψει το μαλλί σου. Επίσης, αν τα μαλλιά σου είναι υγρά, μην χρησιμοποιείς βούρτσα αλλά μια χτένα με μεγάλο διάστημα ανάμεσα στα δόντια. Αυτό θα σε βοηθήσει να σταματήσεις την ψαλίδα, που κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται άτονα.

2. Μην τα λούζεις περισσότερο από όσο χρειάζεται
Εκτός και αν χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα μαλλιών, έχεις κοντά ή λιπαρά μαλλιά δεν χρειάζεται να μαδάς τα μαλλιά σου λούζοντας τα καθημερινά.

3. Να ξεβγάζεις με κρύο νερό
Αν και ακούγεται βασανιστικό το να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου με παγωμένο νερό βοηθά στο να κλείσει η τρίχα και σου χαρίζει πιο απαλά και λαμπερά μαλλιά.

4. Να χρησιμοποιείς conditioner
To conditioner όχι μόνο βοηθά να μειωθεί το φριζάρισμα των μαλλιών αλλά σου δίνει και λαμπερά μαλλιά! Προσοχή όμως να διαλέξεις ένα σωστό για το τύπο μαλλιών σου γιατί μπορεί να καταλήξεις με λαδωμένα μαλλιά.

5. Να προσέχεις την ζέστη
Το πιστολάκι, η πρέσα και το ψαλίδι, αν και όλα σου δίνουν πολλές δυνατότητες σου καταστρέφουν και το μαλλί και το κάνουν να φαίνεται άτονο. Οπότε να χρησιμοποιείς όλα αυτά τα εργαλεία όταν χρειάζεται, και όχι όταν κάθεσαι μέσα στο σπίτι για ταινία μόνη σου.

6. Να τα κουρεύεις
Το να έχεις μαλλιά με ψαλίδα μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται άτονα, οπότε με περιποίηση μπορεί να τα κάνεις να φαίνονται λαμπερά. Το κούρεμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και  για εσένα που προσπαθείς να τα μακρύνεις,  που μπορεί να το αποφεύγεις αλλά με αυτό το μόνο που θα καταφέρεις είναι σπάσιμο της τρίχας, περισσότερη ψαλίδα, καθώς και να είναι το τέλος για τα λαμπερά μαλλιά σου.

7. Να διαλέγεις το κατάλληλο σαμπουάν
Πρέπει να είσαι προσεκτική με το σαμπουάν σου αν θέλεις να έχεις λαμπερά μαλλιά. Θέλεις ένα σαμπουάν που έχει φόρμουλα με θρεπτικά συστατικά και με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σου θα είναι ενυδατωμένα πριν ακόμα χρησιμοποιήσεις conditioner.

8. Μην τα τρίβεις
Είναι πολύ δελεαστικό να τρίβεις δυνατά τα μαλλιά σου ενώ είναι βρεγμένα αλλά πιο καλό θα ήταν να τα ταμπονάρεις! Πίεσε απαλά τα μαλλιά σου με την πετσέτα, γιατί όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πολύ ευαίσθητα και η τριβή θα κάνει την επιφάνεια των μαλλιών άγρια.  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!