Βουδαπέστη. Μια παραμυθένια πρωτεύουσα, μια πόλη που βιώνεις έντονα την αντιπαράθεση του παλιού με το καινούργιο!

Είναι από εκείνους τους προορισμούς που δεν το περιμένεις ότι θα σε μαγέψουν και μόλις το αεροπλάνο προσγειωθεί αρχίζεις να ζεις ένα όνειρο από το οποίο δεν θες να ξυπνήσεις! 

Κι όλο αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που κάνει τόσο όμορφη την Ουγγρική Πρωτεύουσα; Τα ίχνη που άφησαν στο πέρασμά τους οι Μαγυάροι Βασιλείς, οι Οθωμανοί κατακτητές,  οι Αψβούργοι αυτοκράτορες ή μήπως αυτός ο  αριστοκρατικός αέρας που είναι διάχυτος σε κάθε σου βήμα;

Ήταν ένα ταξίδι δώρο για την ονομαστική μου εορτή και ομολογώ πως ήταν το καλύτερο δώρο που έχω λάβει στην ζωή μου!

 Δεν ξέρω πως να περιγράψω κάθε μέρος που βρέθηκα. Δε νομίζω πως μπορώ να βρω λέξεις που να περιγράφουν κάθε της σημείο!

Γι΄ αυτό θα μοιραστώ μαζί σας εικόνες που γέμισαν το "album του μυαλού μου" (και του κινητού μου)!!!

1. Είχα την τύχη να μένω σε ένα από το ομορφότερα και πιο ιστορικά ξενοδοχεία της πόλης, το Corinthia Hotel Budapest στην διάσημη οδό, Ersebet! Λίγα μόλις λεπτά από την Όπερα και τον δρόμο που φιλοξενεί τα καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας!

2. Ήπια καφέ σε ένα από τα πιο παλιά καφέ της Ευρώπης, το Gerbaud! Βρίσκεται στο βόρειο μέρος της κεντρικής Πλατείας Βέρεσμορτυ (Voeresmarty Ter) στην πλευρά της Πέστης. Ιδρύθηκε το 1858 στα πρότυπα των «καφέ» της Βιέννης και του Παρισιού. 

3. Επισκέφθηκα την Βασιλική του Αγίου Στεφάνου! Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου είναι μια Ρωμαιοκαθολική βασιλική στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Έχει πάρει το όνομά της προς τιμήν του Στεφάνου, του πρώτου Βασιλιά της Ουγγαρίας (975-1038 μ.Χ.). Ήταν η έκτη μεγαλύτερη εκκλησία που χτίστηκε στην Ουγγαρία πριν το 1920. Σήμερα είναι το τρίτο μεγαλύτερο εκκλησιαστικό κτήριο στη σημερινή Ουγγαρία!Αποτελεί μαζί με το κτήριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου το πιο ψηλό κτήριο της πόλης φτάνοντας τα 96 μέτρα!

4. Έκανα μια βόλτα από τα λουτρά Gellert! (Εκεί δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα πολύ μιας και στην Ελλάδα έχουμε φανταστικές παραλίες)

5. Δοκίμασα χαβιάρι (ναι, από αυτό που είχαμε και στο χωριό μου) και μοναδικά εδέσματα στο αγαπημένο εστιατόριο της Βασίλισσας Ελισάβετ, το Gundel.

6. Περιηγήθηκα στον πιο συναρπαστικό ζωολογικό κήπο της πόλης!!! (Εκεί ξέχασα και το όνομά μου...)

7. Απόλαυσα την υπέροχη θέα του Δούναβη (στον οποίο έκανα άπειρες βόλτες) από το Κάστρο της Βούδας!

8. Μια ακόμη βόλτα στην πλατεία των Ηρώων...

9. Παγωτό και γλυκά στο New York Cafe (καφέ από άλλη εποχή)

Το ταξίδι στην πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης, όπως θα περίμενε κανείς, ίσως έκλεινε με μια πρόταση... (ξέρετε τι εννοώ) όμως κάποιος (από όσο φαντάζομαι) επιφυλάσσεται για δυναμική επιστροφή και ίσως τότε που ξέρεις...μπορεί!

Ps Σε ευχαριστώ για το υπέροχο δώρο! Σ αγαπώ! <3 

   Διάβασε ακόμη:

Επιστροφή στη φύση: Άγγιξα λίγο «παράδεισο» και γύρισα…

Τρίκαλα Κορινθίας: Αέρας βουνού και διαμονή σε κορμόσπιτο, τι άλλο να ζητήσεις;