Μια σούπερ ιδέα για το μπάρμπεκιου του Σαββάτου ή της Κυριακής!

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 5 κλ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φύλλα του
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 50 γρ. γαλέτα τριμμένη
  • 1 αυγό μέτριο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. φέτα
  • 2 τομάτες
  • 2 κ.σ. ρίγανη τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφού ετοιμαστεί το κρεμμύδι μας το αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες, το αυγό, το ούζο, το δυόσμο, το θυμάρι, τη γαλέτα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια και προσθέτουμε μετά και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • Πλάθουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Μόλις λοιπόν είναι έτοιμος ο κιμάς μας αρχίζουμε να πλάθουμε τα μπιφτέκια. Παίρνουμε μία ποσότητα κιμά και αρχίζουμε να την ανοίγουμε σε κύκλους διαμέτρου 10 εκ. και ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής.
  • Ετοιμάζουμε άλλον έναν κύκλο και απλώνουμε πάλι στην ίδια διάμετρο και επιφάνεια.
  • Κόβουμε την τομάτα σε λεπτές κάθετες φέτες και τρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε πάνω από τα μπιφτέκια από μία φέτα τομάτα.
  • Μετά βάζουμε από λίγη τριμμένη φέτα.
  • Μετά βάζουμε από λίγη ρίγανη.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Έπειτα σκεπάζουμε με τα άλλα μισά μπιφτέκια και πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν.
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν

 

Πηγή: https://akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!