Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και περισσότερος ντόρος με αυτή την «άσκηση» αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι. Με το δίκιο τους όλοι όσοι το λένε!

Περί τίνος πρόκειται τώρα… Το spinning ή cycling είναι μια άσκηση τύπου ομαδικό πρόγραμμα στα γυμναστήρια. Μέσα σε μια αίθουσα με ειδικά σχεδιασμένα στατικά ποδήλατα θα αφιερώσεις από 45’ έως μία ώρα υπό τις οδηγίες του γυμναστή. Τα ποδήλατα αυτά έχουν ρυθμιζόμενη αντίσταση ώστε να προσομοιώνουν αναβάσεις (ανηφόρες) και κατά συνέπεια να κάψουν λίγο πιο γρήγορα τα πόδια!

Είναι άκρως πορωτικό μιας και ο γυμναστής επιλέγει τέτοια μουσική ώστε να ταιριάζει με το ρυθμό της άσκησης. Αν αφεθείς αισθάνεσαι σαν να χορεύεις πάνω σε ένα ποδήλατο!

Γιατί το αγαπάμε:

  1. Γιατί έχει δραματικά άμεσα αποτελέσματα σε γάμπες, μηρούς και γλουτούς. Γράμμωση και σύσφιξη. Και πολλά κιλά ιδρώτα.
  2. Γιατί βάζει φωτιά στο μεταβολισμό. Μιας και πρόκειται περί αερόβιας άσκησης.
  3. Ακριβώς επειδή μιλάμε για αερόβιο αυξάνει την αντοχή σου κάθε φορά που πηγαίνεις.
  4. Γιατί γυμνάζει και άλλες μυικές ομάδες (όχι σε μεγάλο βαθμό αλλά το κάνει). Δεν θα δεις six pack αλλά θα δεις την κοιλιά σου να συρρικνώνεται αισθητά.
  5. Γιατί μπορείς να κάψεις έως και 700 θερμίδες σε ένα μόνο session! To κατέγραψε ο παλμογράφος που φορέσαμε στα πλευρά μας!

Γιατί το μισούμε:

Γιατί μετά από το πρώτο session δεν μπορείς να κάτσεις σε καρέκλα από τον πόνο! Δυστυχώς ισχύει, εκτός αν προετοιμαστείς κατάλληλα με κολάν ποδηλασίας το οποίο είναι αρκετά ακριβό. Αλλιώς το συνηθίζεις μετά από 2-3 μαθήματα.

Γιατί να μην το επιλέξεις:

  1. Αν έχεις πρόβλημα στα γόνατα η στη μέση καλύτερα να μην το κάνεις. Θα χειροτερέψει την κατάσταση.
  2. Αν επίσης έχεις κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα ξέχνα το.

Θα βρεις μαθήματα spinning σε μεγάλα γυμναστήρια. Υπάρχουν και αρκετά εξελιγμένα γυμναστήρια όπου τα ποδήλατα στρίβουν και κουνιούνται εν μέρει απογειώνοντας και άλλο το μάθημα!  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

3 λόγοι που δεν χάνεις με τίποτα την κοιλιά!