Υλικά

  • 2 κούπες ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ‏κανέλα
  • 1 κ.γ. ‏σόδα
  • 4 ‏βανίλιες
  • 1/4 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 κούπα ‏ζάχαρη
  • 3/4 κούπας ‏αραβοσιτέλαιο
  • 3 ‏αυγά
  • 1/2 κούπα ‏καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3 ‏μήλα μέτρια προς μεγάλα (το ένα θα το ψιλοκόψετε σε μικρά κομματάκια και τα άλλα δύο θα τα τρίψετε στην χονδρή πλευρά του τρίφτη)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα στερεά υλικά μαζί (αλεύρι, κανέλα, σόδα, μπέικιν, βανίλιες, αλάτι).
  2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη. Δεν χρειάζεται μίξερ.
  3. Στο μείγμα αυτό, προσθέτετε το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε, αυτή τη φορά με μια κουτάλα, γιατί το μείγμα θα γίνει αρκετά πηχτό.
  4. Προσθέτετε και τα καρύδια και ανακατεύετε ξανά.
  5. Τέλος, προσθέτετε το μήλο (τριμμένο και ψιλοκομμένο) και ανακατεύετε. Το μείγμα είναι αρκετά πηχτό.
  6. Ψήνετε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180C για περίπου 40-50 λεπτά, ανάλογα και με την κουζίνα που διαθέτετε.
  7. Στα 40 λεπτά, ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και μπήγετε ένα μαχαίρι στο κέικ να δείτε αν ψήθηκε. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό από ζύμη, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν βγει με υπολείμματα ζύμης, τότε κλείνετε το φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.
  8. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στη φόρμα του να κρυώσει. Κατόπιν το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: http://www.foodmaniacs.gr



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Σου περισσεύουν μπανάνες; Φτιάξε μπανόφι!