Τα κατοικίδια μέσα στο σπίτι είναι μια νότα χαράς, ευτυχίας και ξεκούρασης. Αν δεν έχεις –ακόμη- παιδιά και έχεις κάποιο κατοικίδιο ξέρεις πόσο ωραίο είναι να παίζεις μαζί του και να περνάτε χρόνο παρέα. Πέρα από τα καλά όμως –που είναι σαφώς πολλά- τα κατοικίδια έχουν κι ένα αρνητικό.

Οι τρίχες που αφήνουν επάνω σε έπιπλα και σε ρούχα είναι κάτι πολύ άσχημο και σίγουρα σε ενοχλεί κι εσένα κάθε φορά που τις βλέπεις να αιωρούνται από καναπέ σε καναπέ κ.ο.κ. Τι μπορείς όμως να κάνεις για να τις καθαρίσεις; Υπάρχει λύση;

Φυσικά και υπάρχει και θα σου πούμε αμέσως τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό.

  • Πάρε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια (αυτά τα χοντρά που χρησιμοποιείς συνήθως όταν κάνεις δουλειές) βρέξε τα με λίγο νερό και πέρασε τα επάνω από το ύφασμα του καναπέ σου (εάν υπάρχει) προκειμένου να προσελκύσεις τις τρίχες. Απλά ξέπλυνε το γάντι όταν γεμίζει με τις τρίχες και επανέλαβε τη διαδικασία.
  • Εάν δεν έχεις γάντια εύκαιρα, σε ένα μπουκαλάκι φτιάξε ένα μείγμα με νερό και μαλακτικό ρούχων, ψέκασε το κάλυμμα του καναπέ σου και έπειτα σκούπισε το.
  • Για να αφαιρέσεις τις τρίχες από ξύλινα έπιπλα, χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί και γυαλιστικό επίπλων ή αντιστατικό σπρέι σκόνης. Ο ψεκασμός θα εξαλείψει το ηλεκτρικό φορτίο, κάνοντας την αφαίρεση τους ευκολότερη και μειώνοντας την πιθανότητα να κολλήσουν ξανά οι τρίχες.


  Διάβασε ακόμη:

Έξυπνοι τρόποι να απαλλαγείς από τις τρίχες του σκύλου σου

Πέντε βήματα για να συμπαθήσει ο σκύλος σου το αυτοκίνητο