"Οι Βελουδένιες" είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Κρητικού δημοσιογράφου, Μιχάλη Χορευτάκη.

Η πρώτη του συγγραφική απόπειρα είναι πραγματικά ένα δώρο για όλους τους λάτρεις του καλού βιβλίου και θα το καταλάβεις αμέσως μόλις διαβάσεις τις πρώτες σελίδες!

Ο Μιχάλης, γιατί όντας φίλος για περισσότερα από δέκα χρόνια τον αποκαλώ με το μικρό του, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη συγγραφή, κάτι το οποίο φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, αφού η επιτυχία του φάνηκε από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του βιβλίου αλλά κι από την τεράστια αγάπη που έλαβε κατά την παρουσίαση του, στις 9 Μαρτίου.

Φίλοι, συνάδελφοι, συμφοιτητές, συγγενείς αγκαλιάσαμε την προσπάθεια αυτή κι έτσι πρέπει να αγκαλιάζουμε και να θαυμάζουμε όλους τους ανθρώπους που ξέρουν να τολμούν και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους! Ο Μιχάλης είναι ένας από αυτούς! Δυναμικός, εξωστρεφής, η "ψυχή" της παρέας, ο άνθρωπος που στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου θα σου πει ότι καλό ή ότι κακό πιστεύει για εσένα γιατί θέλει να σε βοηθήσει κι όχι να σε κρίνει! 

Με καταγωγή από την Κρήτη, ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει Νομική κι έπειτα να ακολουθήσει τον κλάδο της δημοσιογραφίας! Όπως δηλώνει κι ο ίδιος: "Ένας δημοσιογράφος οφείλει να έχει ένα γερό θεωρητικό υπόβαθρο, και εξαιρετικά ελληνικά, μαζί με μία σχετική άνεση στο λόγο. Δεν υπάρχει κλάδος, που να μπορεί να σε προετοιμάσει καταλληλότερα για όλα αυτά, από τον νομικό"

Από που εμπνέεται; Μα φυσικά, από τον τόπο του: "Πηγή έμπνευσής μου είναι ο τόπος μου, ένα μέρος πραγματικά πανέμορφο. Θέλησα να μιλήσω για τους ανθρώπους αυτού του τόπου, για τις μικρές, κλειστές κοινωνίες, τις φωτεινές και σκοτεινές όψεις τους."

Αλήθεια, θα συνεχίσει το γράψιμο; Ποιά είναι τα σχέδιά του; Την απάντηση δίνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Bovary.gr και την Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη. "Έχω ήδη αρχίσει να γράφω το δεύτερο βιβλίο μου. Επειδή ωστόσο θέλω να είμαι εξαιρετικά προσεκτικός στο επόμενο αυτό βήμα, δεν βιάζομαι. Αργά, και σταθερά βήματα, και ευελπιστώ ότι προς το τέλος της χρονιάς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχετε ξανά νέα μου!"

Αγαπημένε μου φίλε, καλοτάξιδο!

 

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξή του στο Bovary.gr

Οι Βελουδένιες

Μια νεαρή κοπέλα εξαφανίζεται μυστηριωδώς από ένα απομονωμένο ορεινό χωριό της Κρήτης. Νεανικό καπρίτσιο; Δίψα για περιπέτεια; Ή κάτι πολύ σοβαρότερο; Κάθε ενδεχόμενο φαντάζει όλο και πιο τρομακτικό στους κατοίκους της περιοχής… Ανάστατες, η μεγάλη αδερφή και η ηλικιωμένη μητέρα της καλούν την αστυνομία. Όμως οι μέρες περνούν και η εξαφανισμένη δεν δίνει σημάδια ζωής. Ο εφιάλτης πως κάτι κακό της έχει συμβεί αρχίζει να ζωντανεύει. Η αστυνόμος που αναλαμβάνει την υπόθεση, σύντομα συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Στην κλειστή κοινωνία του χωριού τα στόματα δύσκολα ανοίγουν και οι υποψίες πέφτουν πάνω σε ολοένα και περισσότερους από τους ανθρώπους που συναναστρέφονταν το νεαρό κορίτσι.

Εκδόσεις: Ωκεανίδα 

Απόκτησέ το ηλεκτρονικά εδώ

 

 

 

 

 

   Διάβασε ακόμη:

Αθηνά Κόρδα: A black (& white) magic woman!

Βαρβάρα Λάρμου: Και ο θεός έπλασε την (απόλυτη) γυναίκα…