Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία εκείνων των γυναικών που ταλαιπωρούνται από αδύναμα νύχια ή νύχια που με το παραμικρό σπάνε ή ξεφλουδίζουν;

Οι λόγοι μπορεί να είναι πάρα πολύ αλλά ο πιο απλώς και πιο συνηθισμένος είναι ότι δεν τους δείχνεις την φροντίδα που χρειάζονται!

Ειδικοί μοιράζονται μαζί μας μικρές συμβουλές για το πως μπορούμε να τα περιποιηθούμε σωστά κι εύκολα στο σπίτι!

Λάδι Ενυδάτωσης

Αυτό που πρέπει να αποκτήσεις σίγουρα είναι ένα λάδι ενυδάτωσης για την περιοχή γύρω από τα νύχια. Μην ξεχνάς να το εφαρμόζεις πρωί και βράδυ ώστε να προσφέρεις την απαραίτητη υγρασία.

Σωστό μανικιούρ

Αν κάνεις μανικιούρ μόνη στο σπίτι, στο νεσεσέρ σου πρέπει να υπάρχει μια χάρτινη λίμα και ποτέ μεταλλική που “τραυματίζει” τα νύχια και ενισχύει το σπάσιμο και παράλληλα την κατάλληλη θεραπεία που θα βρεις στο αγαπημένο σου beauty κατάστημα.

Βάλε τα χέρια σου σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και λίγο υγρό σαπούνι. Σκούπισέ τα καλά. Δώσε στα νύχια σου το σωστό σχήμα και άπλωσε τη θεραπεία. Καλό είναι να μη χρησιμοποίεις βερνίκι νυχιών ειδικά την περίοδο που τα νύχια  είναι πολύ ταλαιπωρημένα.

Γάντια

Πρέπει να προστατεύεις τα νύχια σου αλλά καιτα χέρια σου από το νερό και τα απορρυπαντικά που τα ταλαιπωρούν και τα φθείρουν. Κάθε φορά που κάνεις δουλειές λοιπόν ή πλένεις τα πιάτα να φοράς τα γάντια!

   Διάβασε ακόμη:

Δυσκολεύεσαι να βάψεις τα νύχια σου με το άλλο χέρι; Η Betina Goldstein σου δείχνει πώς θα τα καταφέρεις!

Αντιμετώπισε τους μύκητες στα νύχια σου με φυσικό τρόπο