Υλικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο, στήθος
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 2 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ

Για τη σύνθεση

  • 4 τορτίγιες
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • φέτες λάιμ

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το εστραγκόν ψιλοκομμένο, τα 20 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου. 
  • Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο στο κέντρο του και να «πιάσει» την επιθυμητή θερμοκρασία > 65ο C (μπορούμε να ελέγξουμε τη θερμοκρασία του με το ειδικό μαγειρικό θερμόμετρο).
  • Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το ελαιόλαδο από το τηγάνι και ζεσταίνουμε άλλα 20 γρ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με τοv χυμό λάιμ και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με τορτίγιες, γιαούρτι, φέτες αβοκάντου, κυβάκια ντομάτας και φέτες λάιμ.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Ζέστανε το φούρνο γιατί σήμερα θα ετοιμάσεις healthy κέικ μπανάνας!

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!