Εκτέλεση
Για τα cupcakes
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160o C στον αέρα.
- Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το βούτυρο στο μίξερ, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το μισό γάλα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας, και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 1-2 λεπτά.
- Τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια σε δύο φόρμες για muffin με 6 θήκες και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για το frosting
- Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα στο μέτριο ρίχνουμε το γάλα και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Τέλος, μεταφέρουμε το frosting μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι 10 mm και διακοσμούμε τα cupcakes.
- Τοποθετούμε τα δάκρυα κουβερτούρας πάνω στο frosting και σερβίρουμε.
Υλικά
Για τα cupcakes
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. γάλα
- 2 αβγά
- 1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το frosting
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
Πηγή: Akis Petretzikis
Διάβασε ακόμη:
Ζέστανε το φούρνο γιατί σήμερα θα ετοιμάσεις healthy κέικ μπανάνας!