Εκτέλεση

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160o C στον αέρα.
  • Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το βούτυρο στο μίξερ, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το μισό γάλα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας, και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 1-2 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια σε δύο φόρμες για muffin με 6 θήκες και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το frosting

  • Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα στο μέτριο ρίχνουμε το γάλα και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Τέλος, μεταφέρουμε το frosting μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι 10 mm και διακοσμούμε τα cupcakes.
  • Τοποθετούμε τα δάκρυα κουβερτούρας πάνω στο frosting και σερβίρουμε.

Υλικά

Για τα cupcakes

Για το frosting

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Ζέστανε το φούρνο γιατί σήμερα θα ετοιμάσεις healthy κέικ μπανάνας!

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!