Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Τα τελευταία 5 λεπτά απλώνουμε 1 φέτα μοτσαρέλας πάνω από κάθε κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  • Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το βαλσάμικο ξίδι με τη μουστάρδα, την καστανή ζάχαρη και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κρατάμε 1 κ.σ. στο πλάι για το σερβίρισμα.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα μπουκετάκια του μπρόκολου και μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
  • Απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρουμε με το μπρόκολο, τα φύλλα βασιλικού και τη σάλτσα που κρατήσαμε στο πλάι.

Υλικά

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
  • 5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
  • 4 φέτες μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 600 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε μισοφέγγαρα
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό, για το σερβίρισμα

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Σου περισσεύουν μπανάνες; Φτιάξε μπανόφι!