Το εκτυφλωτικό κόκκινο χρώμα στα μαλλιά είναι απόλυτα εντυπωσιακό, αλλά όταν πρόκειται τόσο για την εφαρμογή όσο και για τη συντήρησή του, αποδεικνύεται πραγματικός μπελάς. Και κρύβει διάφορες στιλιστικές προκλήσεις, όπως: Ποια απόχρωση του κόκκινου να επιλέξω για να κολακεύει αληθινά την επιδερμίδα μου; Και με ποια χρώματα να τη συνδυάσω στο ντύσιμό μου ώστε το αποτέλεσμα να μη θυμίζει νούμερο στο τσίρκο;

Υπάρχει, ωστόσο, ένας τρόπος να επωφεληθούμε από την εντυπωσιακή όψη του κόκκινου χωρίς να φορτωθούμε με τις δυσκολίες του: μια 90s τάση που επέστρεψε δριμύτερη για να θυμίσει, σε όσες ζήσαμε εκείνη τη δεκαετία, μερικές από τις ομορφότερες αναμνήσεις μας. Τα κόκκινα φλασάκια στα μαλλιά είναι τολμηρά και ταυτόχρονα αρκετά διακριτικά ώστε να τα υιοθετήσουμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Και ταιριάζουν ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας. Και γιατί ενέχουν το αναζωογονητικό σασπένς του πειραματισμού, που τόσο λείπει από την καραντίνα και τις στερήσεις των ημερών, και για έναν πιο πρακτικό λόγο: είναι απείρως ευκολότερα στη συντήρηση.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με σχετικό άρθρο της βρετανικής Vogue, το λονδρέζικο σαλόνι ομορφιάς Bleach London έχει παρατηρήσει εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης για χρωματικούς πειραματισμούς από την αρχή του lockdown – οι οποίοι άλλωστε θα κέρδιζαν τις εντυπώσεις ακόμα και σε μια βιντεοκλήση. «Οι ανταύγειες είναι ένα από τα αγαπημένα μου λουκ και είναι πολύ απλό» λέει ο συνιδρυτής του, Alex Browsnell. «Η διαδικασία εφαρμογής είναι, προφανώς, πολύ γρήγορη και η συντήρηση ακόμα ταχύτερη καθώς δεν χρειάζεται να καλύψεις πολλή ρίζα». 

Το εκτυφλωτικό κόκκινο ίσως γνωρίζει μεγάλες δόξες, ακόμα και σε μικρές δόσεις, και για έναν ακόμα λόγο: Προσφέρει στο πρόσωπο τη λάμψη που διαφορετικά θα έδινε ένα κραγιόν, την οποία όμως στερούμαστε λόγω της μάσκας. Αν λοιπόν μάς δελεάζει αυτή την τάση, μάλλον δεν θα υπήρχε καλύτερη εποχή για να τη δοκιμάσουμε.

Δείτε πώς έχουν υιοθετήσει την τάση στο Instagram:

Πηγή: Woman toc
 


   Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!