Τις επόμενες εβδομάδες θα μείνεις σπίτι και θα έχεις όλο το χρόνο να ασχοληθείς σχολαστικά με το δέρμα σου. Θα κάνεις σωστό καθαρισμό πρωί και βράδυ ακόμη κι αν δεν έχεις ίχνος μακιγιάζ.

Παράλληλα θα το κρατάς πλούσια ενυδατωμένο, θα φοράς την αντηλιακή σου κρέμα -ναι, ακόμα και μέσα στο σπίτι- και θα απλώνεις τις μάσκες σου.

Και όλα πρέπει να γίνουν σωστά και να αποφύγεις συγκεκριμένα λάθη που κάνεις. Οι ειδικοί τα έχουν εντοπίσει και έχουν να κάνουν με το πρώτο και σημαντικότερο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης. Ναι σωστά κατάλαβες, με τον καθαρισμό.

Ειδικά τώρα που έρχεται ο χειμώνα συνήθως προτιμάς το ζεστό ή ακόμη και καυτό νερό. Είναι ό,τι χειρότερο για το δέρμα σου αφού προκαλεί ξηρότητα, αφυδάτωση και δημιουργεί ατέλειες.

Αυτή την εποχή μάλιστα η συνήθειά σου αυτή κάνει μεγαλύτερο κακό αφού είσαι υποχρεωμένη να φοράς μάσκα προστασίας που δεν αφήνει το δέρμα, στο μισό μέρος του προσώπου, να αναπνεύσει σωστά.

Ταλαιπωρείς το δέρμα σου με την πετσέτα: Που σημαίνει πως μετά τον καθαρισμό με το αγαπημένο σου τζελ ή σαπούνι, το ξεπλένεις με άφθονο νερό και το σκουπίζεις με την πετσέτα, τις περισσότερες φορές τρίβοντας το πρόσωπο.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει κοκκινίλες και ερεθισμούς. Τι πρέπει να κάνεις; Επίλεξε μια πολύ απαλή πετσέτα και προσπάθησε να ταμπονάρεις απαλά το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό ή ακόμη καλύτερο χρησιμοποίησε ένα παλιό, βαμβακερό t-shirt ή χαρτομάντιλο.

 

Πηγή: Faysbook.gr  Διάβασε ακόμη:

Μaskne: Πείτε αντίο στην ακμή που σας προκαλεί η μάσκα!

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια