Οι περισσότερες από εσάς ακολουθείτε τις τάσεις και τολμάτε μεγάλες ή μικρότερες αλλαγές τόσο στο χρώμα όσο και στο μήκος.

Επίσης ακολουθείτε πιστά τις συμβουλές του κομμωτή σας σχετικά με τα προϊόντα περιποίησης αφού πάνω απ’ όλα θέλετε να δείχνουν και να είναι υγιή. Μια από τις πιο συχνές απορίες σας έχει να κάνει με τη συχνότητα του λουσίματος. Δείτε στη συνέχεια τι λένε οι ειδικοί:

Λιπαρά μαλλιά: Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι όσο πιο συχνά λούζεστε τόσο περισσότερη λιπαρότητα θα δημιουργείται στις ρίζες. Κάθε δεύτερη μέρα είναι το ιδανικό.

Κανονικά μαλλιά: Που σημαίνει ότι δεν είναι λιπαρά, κατεστραμμένα, λεπτά ή σγουρά είστε απλά τυχερές. Επιλέξτε ένα σαμπουάν χωρίς θειικό άλας στην σύνθεση του και λούστε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα.

Λεπτά μαλλιά με λιπαρές ρίζες: Θέλετε να τα λούζετε καθημερινά αλλά δεν πρέπει. Το σωστό είναι κάθε δεύτερη μέρα με μια φόρμουλα που χαρίζει όγκο.

Αδύναμα μαλλιά: Αν δεν αντιμετωπίζετε πρόβλημα λιπαρότητας μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν με tea tree oil που καθαρίζει σε βάθος την ρίζα.

Σπαστά ή με μπούκλες μαλλιά: Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται πλούσια ενυδάτωση αφού φριζάρουν πιο εύκολα από τους άλλους τύπους μαλλιών. Επιλέξτε ένα sulfate-free σαμπουάν με το οποίο θα λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα.

Ταλαιπωρημένα ή κατεστραμμένα μαλλιά: Πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε τρεις μέρες με μια έξτρα ενυδατική φόρμουλα που περιέχει συστατικά θρέψης και επανόρθωσης.

Πηγή: Faysbook.gr  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!