Υλικά

  • 300 γρ. φακές μαύρες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβγά, βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 30 γρ. ρόκα
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις φακές, με το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20-25 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σουρώνουμε τις φακές, αφαιρούμε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Ξεφλουδίζουμε τα βρασμένα αβγά.
  • Κόβουμε στη μέση τα αβγά και τα ντοματίνια και σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι.
  • Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο προσθέτουμε τις φακές, τη ρόκα, το κρεμμύδι, το ξίδι βαλσάμικο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε τα αβγά και τα ντοματίνια πάνω από τη σαλάτα.
  • Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Ζέστανε το φούρνο γιατί σήμερα θα ετοιμάσεις healthy κέικ μπανάνας!

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!