Υλικά

  • 4 μπανάνες, ώριμες καθαρισμένες (450γρ.)
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα

Για τη σύνθεση

  • 1 μπανάνα, ώριμη
  • 30 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο 200ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν, αλάτι, τα αμύγδαλα σπασμένα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 10x30 εκ.
  • Κόβουμε την μπανάνα κατά μήκος και τη βάζουμε πάνω στο μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα σπασμένα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.

 



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Σου περισσεύουν μπανάνες; Φτιάξε μπανόφι!