Υλικά
Για τη ζύμη
- 170 γρ. νερό, χλιαρό
- 1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
- 280 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για πασπάλισμα
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 6 φέτες μπέικον
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 6 αβγά, μεγάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Προετοιμάζουμε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε στον κάδο στου μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
- Αυξάνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη. Αυξάνουμε την ταχύτητα στο δυνατό και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, για περίπου 2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και σχηματίζουμε από μια σφιχτή μπάλα.
- Τοποθετούμε τις ζύμες σε ένα αλευρωμένο ταψί, το καλύπτουμε με μια πλαστική σακούλα, δένουμε χαλαρά τη σακούλα, και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
- Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο 1-2 ώρες πριν το ψήσιμο, και τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος.
Για την πίτσα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο C στον αέρα.
- Τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε σχήμα κύκλου διαμέτρου 30 εκ.
- Αλευρώνουμε την πίτσα και τη μεταφέρουμε στην ανάποδη πλευρά ενός ταψιού με λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τη μισή παρμεζάνα, τη μισή μοτσαρέλα και το μισό μπέικον.
- Σπάμε 3 αβγά πάνω από την πίτσα και αλατοπιπερώνουμε.
- Μεταφέρουμε το ταψί στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρει η κρούστα χρώμα, να λιώσουν τα τυριά και να ψηθούν τα αβγά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
- Αφαιρούμε την πίτσα από τον φούρνο και την πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα κρεμμύδια.
- Αφήνουμε την πίτσα να κρυώσει για 2 λεπτά και σερβίρουμε.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικάσία και για τη δεύτερη ζύμη πίτσας.
Πηγή: Akis Petretzikis
Διάβασε ακόμη: