Υλικά

Για τη ζύμη

  • 170 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
  • 280 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 6 φέτες μπέικον
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 6 αβγά, μεγάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Προετοιμάζουμε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στον κάδο στου μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
  • Αυξάνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη. Αυξάνουμε την ταχύτητα στο δυνατό και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, για περίπου 2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και σχηματίζουμε από μια σφιχτή μπάλα.
  • Τοποθετούμε τις ζύμες σε ένα αλευρωμένο ταψί, το καλύπτουμε με μια πλαστική σακούλα, δένουμε χαλαρά τη σακούλα, και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο 1-2 ώρες πριν το ψήσιμο, και τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος.

Για την πίτσα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο C στον αέρα.
  • Τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε σχήμα κύκλου διαμέτρου 30 εκ. 
  • Αλευρώνουμε την πίτσα και τη μεταφέρουμε στην ανάποδη πλευρά ενός ταψιού με λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τη μισή παρμεζάνα, τη μισή μοτσαρέλα και το μισό μπέικον.
  • Σπάμε 3 αβγά πάνω από την πίτσα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρει η κρούστα χρώμα, να λιώσουν τα τυριά και να ψηθούν τα αβγά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
  • Αφαιρούμε την πίτσα από τον φούρνο και την πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα κρεμμύδια.
  • Αφήνουμε την πίτσα να κρυώσει για 2 λεπτά και σερβίρουμε.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικάσία και για τη δεύτερη ζύμη πίτσας.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Σορμπέ raspberry σε μπολ από πάγο

Ετοίμασε εύκολα enchiladas με τον Άκη!