Υλικά
Για τη φάβα
- Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
- Σουρώνουμε τη φάβα από το νερό.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φάβα, σοτάρουμε για 2 λεπτά, και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει τη φάβα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η φάβα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
- Χτυπάμε τη φάβα με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια λεία και βελούδινη υφή.
Για τη σούπα
- Βάζουμε τη φάβα σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αραιώσει ομοιόμορφα η φάβα και να μην είναι σφιχτή.
- Κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, τον μαϊντανό και την κάππαρη.
- Προσθέτουμε τη σούπα φάβας στα μπολ, και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρουμε με κρουτόν.
Εκτέλεση
Για τη φάβα
- 200 γρ. φάβα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σούπα
- 100 γρ. νερό, βραστό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 καρότο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
- 1 κ.σ. κάππαρη
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. κρουτόν
Πηγή: Akis Petretzikis
Διάβασε ακόμη: