Υλικά

Για τη φάβα

  • Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. 
  • Σουρώνουμε τη φάβα από το νερό.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φάβα, σοτάρουμε για 2 λεπτά, και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει τη φάβα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η φάβα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
  • Χτυπάμε τη φάβα με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια λεία και βελούδινη υφή.

Για τη σούπα

  • Βάζουμε τη φάβα σε ένα βαθύ μπολ
  • Προσθέτουμε το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αραιώσει ομοιόμορφα η φάβα και να μην είναι σφιχτή. 
  • Κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, τον μαϊντανό και την κάππαρη. 
  • Προσθέτουμε τη σούπα φάβας στα μπολ, και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με κρουτόν.

Εκτέλεση

Για τη φάβα

  • 200 γρ. φάβα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σούπα

  • 100 γρ. νερό, βραστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 καρότο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. κάππαρη

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. κρουτόν

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Σου περισσεύουν μπανάνες; Φτιάξε μπανόφι!