Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπεν μαρί, για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Βάζουμε τα κουλουράκια και τα αμύγδαλα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
  • Μεταφέρουμε το μπολ στον πάγκο εργασίας και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα κουλουράκια και αμύγδαλα. 
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ. το καθένα. Θα φτιάξουμε περίπου 12 τρουφάκια. 
  • Απλώνουμε το κακάο σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς. 
  • Σερβίρουμε.

Υλικά

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
  • 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά
  • 50 γρ. κακάο

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Δροσερή σπιτική λεμονάδα με σπιρουλίνα!

Ετοίμασε εύκολα enchiladas με τον Άκη!