Υλικά

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στο γκριλ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι 28 εκ. σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Ιδανικά θέλουμε το τηγάνι να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπει στον φούρνο.
  • Βάζουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Απλώνουμε το τυρί, τη σάλτσα ντομάτας και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε διάμετρο ίση με το τηγάνι και καλύπτουμε τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

 

Εκτέλεση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 250 γρ. μανιτάρια champignon
  • 250 γρ. mix τυριών
  • 50 γρ. σάλτσα ντομάτας

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Δροσερή σπιτική λεμονάδα με σπιρουλίνα!

Ετοίμασε εύκολα enchiladas με τον Άκη!