Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι και τη βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το μπούκοβο και σοτάρουμε.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε καλά. Βάζουμε το νερό, αλάτι και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 1-2 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, βάζουμε τα φασόλια, 100 γρ. από το τσένταρ, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Απλώνουμε τις τορτίγιες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε τη γέμιση. Κλείνουμε τις τορτίγιες καλά σαν φάκελο και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με κόλιανδρο.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 300 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, ψημένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. νερό
  • αλάτι

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα!

Συνταγή της ημέρας: Φακοσαλάτα με τόνο από τον Άκη!