"Στο Παρίσι της δεκαετίας του '60, η επιρροή της μαντάμ Κλοντ ξεπερνά τα όρια της βιομηχανίας του σεξ, μέχρι που μια ευκατάστατη νεαρή γυναίκα απειλεί να αλλάξει τα πάντα..."  Αυτή είναι η περιγραφή του Netflix για την ταινία Μαντάμ Κλόντ που απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και έμεινε για αρκετές ημέρες στη λίστα με τις 10 πιο δημοφιλής ταινίες/σειρές της διάσημης πλατφόρμας στην Ελλάδα.

Πριν από λίγο καιρό, ως λάτρεις της συγκεκριμένης εποχής που διαδραματίζεται η ιστορία, επιλέξαμε να δούμε την ταινία για την οποία η πλειονότητα μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

Για την ιστορία, η πρώτη ταινία για την Μαντάμ Κλοντ έκανε πρεμιέρα το 1977 και σκηνοθέτης ήταν ο Ζιστ Ζεκίν, γνωστός από την αισθησιακή «Εμμανουέλα», ενώ τον ρόλο της πιο διάσημης μαντάμας της Γαλλίας ερμήνευσε η Φρανσουάζ Φαμπιάν. Αρκετά χρόνια αργότερα, η Σιλβί Βερέντ επαναφέρει την αληθινή ιστορία της Μαντάμ Κλοντ στις οθόνες μας με πρωταγωνίστρια την Karole Rocher.

Η ταινία μας ταξιδεύει στο μακρινό 1960 και τον συναρπαστικό και συνάμα επικίνδυνο βίο της πιο διάσημης "προαγωγού"- θα λέγαμε σήμερα.

Η ιστορία της είναι λίγο πολύ γνωστή μέσα από τη δραματουργία όσο και από τα άρθρα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς ενώ ο ξακουστός οίκος ανοχής είχε στην ατζέντα του διάσημους αστέρες, εκατομμυριούχους και πολιτικές προσωπικότητες. Η Μadame Claude, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κοριτσιών που δούλευαν για την ίδια, ήταν άτεγκτη, αδιαφορούσε πλήρως για τις κακοποιήσεις που υφίσταντο οι εργαζόμενές της από τους ισχυρούς πελάτες της και αγαπούσε δύο πράγματα: τα χρήματα και την εξουσία!

Εκτός από την κεντρική ιστορία της ηρωίδας, αυτό που παρατηρεί κανείς είναι τα στοιχεία της μόδας της εποχής που λατρεύτηκε όσο καμία άλλη και άλλαξε τον τρόπο που ντυνόμαστε σήμερα.

Εντυπωσιακά φορέματα, κομμάτια διάσημων οίκων, πολυτελή υφάσματα, Oversized γυαλιά, χρυσά κοσμήματα είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που μας έκαναν να νιώσουμε όμορφη νοσταλγία για το κλασικά επιτηδευμένο στυλ.

 

 

   Διάβασε ακόμη:

Café Society: Ζωή που δεν εξερευνάς δεν αξίζει να τη ζεις

Julieta: Η καινούργια ταινία του Almodóvar εξυψώνει για μια ακόμη φορά τη γυναικεία καρδιά…