Μάνη, μεγάλη ιστορία, φυσικός πλούτος και άγρια ομορφιά!

Επιτέλους βγήκαμε από την καραντίνα και χωρίς δεύτερη σκέψη κλείσαμε τις διακοπές που τόσο ονειρευόμασταν για την Μάνη.

Πήγαμε, ενθουσιαστήκαμε και σίγουρα θα θελήσουμε να την επισκεφθούμε ξανά στο μέλλον, γιατί;

Ιδού οι δέκα δικοί μας λόγοι:

1. Δεν θα χρειάστείς καράβι, μπορείς με το αυτοκίνητό σου να είσαι εκεί σε περίπου 3,5 ώρες (από την Αθήνα) - η διαδρομή είναι ιδιαίτερα εύκολη αλλά και ξεκούραστη αφού είναι κυρίως εθνικός δρόμος κι όχι τόσο επαρχιακός. Θα αποφύγεις έτσι τη μεταφορά με καράβι και έναν ενδεχόμενο συνωστισμό.

2. Διαθέτει υπέροχα χωριουδάκια που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι, το Λιμένι με τον αριστοκρατικό του αέρα και τα σμαραγδί νερά του. Το οίτυλο με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο που σβήνει στη θάλασσα, η Βάθεια με το ερειπωμένο χωριό, η Αρεόπολη με τα γραφικά σοκάκια της, ο γερολιμένας με την παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτετονική και τόσα άλλα που δεν θα ξέρεις που να πρωτοπάς!

3. Παραλίες για πιο prive καταστάσεις. Στην Μάνη θα βρεις τις παραλίες που ονειρεύεσαι αν είσαι λίγο πιο μοναχικός τύπος και απεχθάνεσαι τον κακό χαμό των beach bars που έχουν όλα τα νησιά. Χαρακτηριστική η παραλία του Κυπαρισσού αλλά και το έξω Καποί.

4. Γευστικός παράδεισος. Οι επιλογές πολλές, βασικά άπειρες! Αστακομακαρονάδα στον Κούρμα, Ιταλικές γεύσεις στο New Horse στο Λιμένι, παραδοσιακές λιχουδιές στον πιο παλιό φούρνο της Μάνης (200 ετών παρακαλώ) "Το ψωμί της Μηλιάς"

5. Θα απολαύσεις νύχτες μαγικές με τέλεια κοκτέιλς στην Αρεόπολη και στην υπέροχη ταράτσα του "Avla

6. Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία. Οι τιµές σε γενικές γραµµές είναι καλές τόσο στο φαγητό όσο και στη διαμονή.

7. Συγκλονιστικά καταλύματα που συνδυάζουν άψογα το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Θα ξετρελαθείς με τα δωμάτια του Akrolithi Boutique Hotel 

8. Θα έχεις την ευκαιρία να χαρείς μια από τις πιο όμορφες, άγριες και απόκοσμες θα έλεγα διαδρομές και μιλώ για αυτή μέχρι το ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ανατολικής ηπειρωτικής Ευρώπης.

9. Θα επισκεφτείς το Σπήλαιο Διρού στο οποίο μπορείς να κάνεις μια βαρκάδα μέσα στην παλαιολιθική ιστορία.  Εκεί θα δούμε σταλαγμίτες, σταλακτίτες και θα μάθεις τα μυστικά του σπηλαίου της Μάνης.

10.  Για το τελευταίο δεν υπάρχει εικόνα και μόνο η επίσκεψη εκεί θα σε κάνει να καταλάβεις τι εννοούμε. Ο λόγος για το διάχυτο άρωμα τσαγιού και θυμαριού που θα σε κάνει να σαστίσεις!

 

   Διάβασε ακόμη:

Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Πολωνία!

Σκύρος δαγκωτό!