Εκτέλεση

Για τη γκανάς marshmallow

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα marshmallows και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη η οποία φροντίζουμε να εφάπτεται στην επιφάνειά του, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για το παγωτό

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει ελαφρά για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το μείγμα με τα λιωμένα marshmallows, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 30x10 εκ., στην οποία έχουμε στρώσει διαφανή μεμβράνη. 
  • Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 8-10 ώρες.
  • Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη.
  • Σερβίρουμε το παγωτό με λίγα marshmallows, τα οποία -προαιρετικά- μπορούμε να καψαλίσουμε στην κορυφή τους.

Υλικά

Για τη γκανάς marshmallow

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 350 γρ. marshmallows

Για το παγωτό

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για το σερβίρισμα

  • 10 marshmallows

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Vegan παγωτό βανίλια αμύγδαλο

Γρήγορο παγωτό μπανάνα μέχρι...να πεις γιαμ γιαμ!