Είναι γνωστό πως οι συνθήκες του καλοκαιριού ταλαιπωρούν τα μαλλιά και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην επιστροφή από τις διακοπές, όταν τρέχουμε πανικόβλητες να κλείσουμε ραντεβού στο κομμωτήριο για… ολική επαναφορά.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο ήλιος που ταλαιπωρεί την τρίχα, είναι και το χλώριο της πισίνας που ανοίγει τα λέπια της με αποτέλεσμα η υγρασία να δραπετεύει, το ίδιο και οι χρωστικές, οδηγώντας τα μαλλιά σε μια κατάσταση αφυδάτωσης, ξηρότητας, θαμπάδας.

Υπάρχει τρόπος να γλιτώσεις τα μαλλιά σου από το χλώριο, εκτός από το σκουφάκι ή ένα τυρμπάν; Οι ειδικοί λένε πως υπάρχει, είναι πολύ απλό και γίνεται με ένα προϊόν που σίγουρα έχεις πάρει μαζί στις διακοπές: για να προστατέψεις, λοιπόν, τα μαλλιά σου άπλωσε μια μικρή ποσότητα conditioner σε όλο το μήκος τους πριν βουτήξεις στο νερό- τόσο απλό!

 

Ο ρόλος του conditioner είναι να ενισχύσει την υγρασία της τρίχας, να βελτιώσει την ελαστικότητά της, να λειάνει τα λέπια και να την απαλύνει- ταυτόχρονα, όμως, λειτουργεί και σαν ένα “φιλμ” που την προστατεύει από το χλώριο.

Αν και μπορείς να κάνεις το τρικ με το conditioner σε βρεγμένα μαλλιά και να μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία πως θα λειτουργήσει, καλό είναι να το απλώσεις πριν την πρώτη σου βουτιά στην πισίνα για να μην τα αφήσεις ούτε στιγμή εκτεθειμένα. Ή, αν είναι πιο εύκολο να χτενίσεις το conditioner όταν το έχει απλώσει σε βρεγμένα μαλλιά, τότε καλύτερα να τα ξεβγάλεις σε κάποιο διαθέσιμο ντους ή με ένα μπουκάλι νερό βρύσης και να συνεχίσεις με τη διαδικασία.

Προσοχή: το conditioner δεν λειτουργεί σε καμία περίπτωση ώς αντηλιακή προστασία για τα μαλλιά παρά μόνο ως ένας έξυπνος τρόπος να μείνουν τα λέπια της τρίχας κλειστά, όταν έρθει σε επαφή με το χλώριο (ειδικά τα ταλαιπωρημένα από τις τεχνικές εργασίες μαλλιά, το έχουν απόλυτη ανάγκη).

Πηγή: Faysbook.gr  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!