Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Παράλληλα, ψιλοκόβουμε σε κύβους τις δύο ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τις άλλες δύο τις περνάμε από το μούλτι μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το ζουμί στο μπολ και ανακατεύουμε με τα κυβάκια της ντομάτας.
  • Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε με την ντομάτα.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο κουκουνάρι και το επιπλέον ελαιόλαδο.

Υλικά

  • 500 γρ. σκιουφιχτά
  • 4 ντομάτες, μέτριες, αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους και ζουμί
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, +επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. βασιλικό, φρέσκο
  • 3 κλ. ρίγανη, φρέσκια, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
  • 3 κλ. ρίγανη, φρέσκια, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. ελιές, κομμένες ροδέλες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο, προαιρετικά

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Σπαγγέτι πουτανέσκα σε 10 λεπτά στο πιάτο σου!

Απόψε έχει σειρούλα στο Netflix παρέα με corn dogs με μοτσαρέλα και μπέικον!