Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας, θέλει την κάθε γυναίκα πρώτα και πάνω απ΄όλα να αγαπάει και να προστατεύει τον εαυτό της, να μην επιτρέπει τη θυματοποίησή της. Η ενδοσυντροφική βία είναι μία από τις πιο συχνές μορφές βίας κατά των γυναικών και αφορά στη σωματική, σεξουαλική, οικονομική και συναισθηματική κακοποίηση, καθώς και σε χειριστικές συμπεριφορές από έναν ερωτικό σύντροφο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία, κάθε τρεις ημέρες δολοφονείται μία γυναίκα από τον σύντροφό της ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερες από 600 εκατομμύρια γυναίκες ζουν σε κάποια χώρα όπου η βία από τον ερωτικό σύντροφο δεν θεωρείται έγκλημα. Η ενδοσυντροφική βία πλήττει άτομα από όλες τις κοινωνικοοικονομικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές ομάδες, ωστόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι γυναίκες, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται σε νεαρές γυναίκες ηλικίας 16-24 ετών.

Δυστυχώς, τα κρούσματα ενδοσυντροφικής βίας έχουν αυξηθεί κατά 30 έως 60% εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 . Πολλές γυναίκες βιώνουν τον περιορισμό κυκλοφορίας με έναν βίαιο σύντροφο και δεν μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από εξειδικευμένες οργανώσεις, φίλους, συγγενείς και συναδέλφους – αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty αγαπάει τη γυναίκα ουσιαστικά και το αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μία φορά: το 2020 ξεκίνησε ένα νέο παγκόσμιο πρόγραμμα με τίτλο «Abuse is Not Love», το οποίο αποσκοπεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ενδοσυντροφικής βίας, υποστηρίζοντας τα προγράμματα πρόληψης των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων με τις οποίες συνεργάζεται.

Πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε ότι ο αγαπημένος γαλλικός ενεργοποίησε αυτό το πρόγραμμα και στην Ελλάδα και συνεργάζεται με τον ΜΚΟ W.I.N. Hellas σε ένα πρόγραμμα που είναι δομημένο πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες: να χρηματοδοτήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, να εκπαιδεύσει τους εργαζομένους του και να μοιραστεί το μήνυμα για τα 9 προειδοποιητικά σημάδια κακοποίησης με άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

«Στο επίκεντρο του οράματος της μάρκας YSL Beauty βρίσκονται γυναίκες ελεύθερες και ανεξάρτητες. Αυτό το όραμα απειλείται από την ενδοσυντροφική βία, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ευημερία και την ανεξαρτησία τόσων πολλών γυναικών. Θεωρούμε καθήκον μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στον περιορισμό και την πρόληψη της ενδοσυντροφικής βίας και τιμή μας να συνδράμουμε την WIN Hellas στο έργο της», λέει η Τόνια Γεωργιάδη, General Manager L’Oréal Luxe Hellas.

Έχοντας βιώσει την κακοποίηση μέσα σε σχέση, θεωρώ πως θα είχα καταφέρει να προστατεύσω τον εαυτό μου, αν είχα περισσότερες γνώσεις σχετικά με το θέμα αυτό. Η γνώση είναι δύναμη. Τα 9 προειδοποιητικά σημάδια της κακοποίησης θα συμβάλλουν στην ενημέρωση των γυναικών και θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην εκδήλωση κάθε μορφής βίας”, είπε η Μάντα Παπαδάκου, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της W.I.N. Hellas. Το πρόγραμμα «Abuse is Not Love» έρχεται, μεταξύ άλλων, να βοηθήσει τις γυναίκες να αναγνωρίσουν έγκαιρα αυτές τις ενδείξεις και να τις ενδυναμώσει προκειμένου να ζητήσουν ή να προσφέρουν βοήθεια – και αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να εξαλειφθεί μια για πάντα αυτό το νοσηρό φαινόμενο.

 

Πηγή: Faysbook.gr  Διάβασε ακόμη:

Αυτές είναι οι πιο παράξενες τσάντες που έχεις δει ποτέ!

Τα πιο fashionable μωράκια του Instagram!