Εκτέλεση

  • Αδειάζουμε τα σπόρια από τις βανίλιες σε ένα μεγάλο μπολ
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. 
  • Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και, αφού πήξει και γίνει κρεμώδες, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. 
  • Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε με το αμύγδαλο φιλέ, τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.

Υλικά

Για το παγωτό

  • 2 λοβούς βανίλιας
  • 700 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 80 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ελαφρώς καβουρντισμένα και σπασμένα

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρώς καβουρντισμένα
  • φράουλες, κομμένες σε φέτες
  • φύλλα δυόσμου

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Σπαγγέτι πουτανέσκα σε 10 λεπτά στο πιάτο σου!

Απόψε έχει σειρούλα στο Netflix παρέα με corn dogs με μοτσαρέλα και μπέικον!