Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κορν φλάουρ, αλάτι, τον χυμό λεμονιού, το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να αρχίσει να βράζει.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ράμεκιν και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Πασπαλίζουμε με 1-2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική και καίμε με ένα φλόγιστρο μέχρι να γίνει καραμέλα. Εναλλακτικά βάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με αμύγδαλα.

Υλικά

  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 800 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 80 γρ. μαργαρίνη

Για τη σύνθεση

  • 90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • αμύγδαλα

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Σπαγγέτι πουτανέσκα σε 10 λεπτά στο πιάτο σου!

Απόψε έχει σειρούλα στο Netflix παρέα με corn dogs με μοτσαρέλα και μπέικον!