Υλικά

  • 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για το άλειμμα των φορμών
  • 1 κ.γ. κακάο, για το πασπάλισμα των φορμών
  • 110 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 1 κρόκο
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό βανίλια
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. 
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο 4 ατομικές μεταλλικές φόρμες διαμέτρου 8 εκ. και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο.
  • Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800 Watt μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων. 
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τον κρόκο αβγού, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις ατομικές φόρμες καλύπτοντας τα 2/3 του ύψους τους.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα moelleux αλλά να παραμένει αρκετά υδαρές το κέντρο τους.
  • Αφαιρούμε τα moelleux από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Ξεφορμάρουμε τα moelleux και τα σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια και ένα φύλλο δυόσμου.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Σπαγγέτι πουτανέσκα σε 10 λεπτά στο πιάτο σου!

Απόψε έχει σειρούλα στο Netflix παρέα με corn dogs με μοτσαρέλα και μπέικον!