Η υγεία και η λάμψη της επιδερμίδας μας είναι αυτό που μας απασχολεί καθημερινά περισσότερο γι'αυτό η skincare ρουτίνα μας πρέπει να είναι σταθερή και προσεκτική. 

Πέραν όμως των προϊόντων που χρησιμοποιούμε για να τη διατηρήσουμε σε άψογη κατάσταση υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε αν θέλουμε ένα υγιές δέρμα που να πηγάζει από μέσα μας.

#1 Διατροφή και επεξεργασμένα τρόφιμα

Η υγιεινή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία της επιδερμίδας και μπορεί να καταπολεμήσει ακόμα και κάποια φλεγμονή (πχ. ακμή), η οποία την ταλαιπωρεί. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επιλέξουμε μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και όσπρια και να αποφεύγουμε όσο είναι δυνατόν τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Η κατανάλωση τροφίμων υψηλής επεξεργασίας γεμάτα περίσσεια ζάχαρης και λίπους με χημικές ουσίες που το ανθρώπινο σώμα δεν έχει συνηθίσει, παραδοσιακά θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φλεγμονή, σύμφωνα με τους επιστήμονες. 

#2 Νερό, νερό

Φροντίζουμε να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα σκευάσματα και κρέμες, όμως αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσίευσε η ‘International Journal of Cosmetic Science’, 9,5 ποτήρια νερό την ημέρα μπορούν να κάνουν την διαφορά. Μετά από 4 εβδομάδες η επιδερμίδα δείχνει διαφορές στην πυκνότητά της ενώ αυξάνεται άμεσα και η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα.

#3 Ξεκούραση

Ο ύπνος επιτρέπει στο σώμα μας να επουλώσει και να μειώσει φυσικά τη φλεγμονή. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά καλό είναι να προσπαθούμε να κοιμόμαστε από επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα.

Μια χρήσιμη συμβουλή: Καλό είναι να μειώσουμε τον χρόνο που σπαταλάμε μπροστά από μια οθόνη λίγες ώρες πριν κοιμηθούμε. Γιατί; Το μπλε φως δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα μας  γι’ αυτό ιδανικά είναι καλό να κρατήσουμε τον υπολογιστή, το iPad και τα τηλέφωνά μας μακριά από το κρεβάτι ή ακόμη και εντελώς έξω από το υπνοδωμάτιό σας-ώστε να μπορούμε να χαλαρώσουμε σε ένα περιβάλλον χωρίς οθόνη. 

 

 

   Διάβασε ακόμη:

5 beauty gifts που θα βάλεις κάτω από το δέντρο σου φέτος τα Χριστούγεννα!

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια