Υλικά

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. νερό
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κρεμμύδι
  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 1 καρότο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
  • πάπρικα, γλυκιά
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
  • Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. 
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μπρόκολο, το καρότο, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τσένταρ, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. 
  • Σερβίρουμε με έξτρα κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με πάπρικα και πιπέρι.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Βάσκικο καμένο cheesecake

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!