Υλικά

  • 400 γρ. σπαγγέτι, ολικής
  • 1 κρεμμύδι, μέτριο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ρίγανη, μόνο τα φύλλα
  • 1 κ.σ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • 1 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 750 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών

 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη πλατιά και βαθιά κατσαρόλα. Σε περίπτωση που δεν χωράνε μπορούμε να τα σπάσουμε στη μέση.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, το κονκασέ ντομάτας, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τέλος προσθέτουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή  φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά ενώ ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Βάσκικο καμένο cheesecake

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!