Υλικά

Για το κουρκούτι

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την πάπρικα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι, πιπέρι, το γάλα, το αβγό και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα corn dogs

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λωρίδες 40 γρ. και περνάμε ξυλάκια από τη μια άκρη της.
  • Τυλίγουμε το μπέικον γύρω από κάθε κομμάτι μοτσαρέλας και πιέζουμε καλά για να κολλήσει.
  • Βουτάμε μέσα στο μπολ με το κουρκούτι και μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σάλτσα bbq.

Εκτέλεση

Για το κουρκούτι

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 170 γρ. γάλα
  • 1 αβγό, μεσαίο

Για τα corn dogs

  • 240 γρ. μοτσαρέλα
  • 60 γρ. μπέικον
  • 500 ml σπορέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • σάλτσα BBQ

 



  Διάβασε ακόμη:

Βάσκικο καμένο cheesecake

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!