Η χώρα μας διαθέτει αμέτρητα και πανέμορφα μέρη για μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις. Τοποθεσίες κοντά στη θάλασσα, τοποθεσίες στο βουνό, μέρη με πλούσια βλάστηση, δάση κατάφυτα, μονοπάτια για τους λάτρεις των περιπάτων δίπλα στη φύση, χωριουδάκια πλακόστρωτα με μικρούς γευστικούς παράδεισους.

Η Εύβοια είναι ένα νησί το οποίο διαθέτει τεράστια φυσική ομορφιά και πλούτο παραμένοντας ωστόσο ανέγγιχτη και παρθένα ως προς την τουριστική ανάπτυξη γεγονός που λειτουργεί και θετικά και αρνητικά. Διαθέτει λοιπόν και μέρη που πραγματικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους top προορισμούς της Ελλάδας. Ένα τέτοιο μέρος είναι και η Στενή. "Πνιγμένη" μέσα στον φυσικό της πλούτο, προικισμένη με τρεχούμενα νερά όλο το χρόνο και εύκολη πρόσβαση από την Χαλκίδα, η Στενή Ευβοίας ή Στενή Δίρφυος αποτελεί ιδανική λύση για όσους επιθυμούν μία σύντομη απόδραση σε έναν απροσδόκητα γοητευτικό χειμερινό προορισμό.

  

Η Στενή βρίσκεται στην καρδιά της Εύβοιας, ακριβώς δηλαδή στο κέντρο της. Στα μέσα περίπου της διαδρομής από την Χαλκίδα το τοπίο αρχίζει να γίνεται ορεινό ενώ η αποκάλυψη των δύο ορεινών όγκων, της Δίρφυς και του Ξηροβουνίου, θα σε κάνει να μείνεις με το στόμα ανοιχτό καθώς τα δέντρα και η βλάστηση ξεπηδάνε από παντού θυμίζοντας πίνακα ζωγραφικής.

Φτάνεις στο χωριό και σε συνεπαίρνουν αμέσως η μυρωδιά του δάσους, το κελάρισμα από τα τρεχούμενα νερά, οι λαχταριστές λιχουδιές μου ετοιμάζονται από τα ταβερνάκια και κάνουν την ατμόσφαιρα ειδυλλιακή. Το χωριό της Στενής βρίσκεται στα 400μ υψόμετρο, στις παρυφές του ψηλότερου βουνού της Εύβοιας, την Δίρφυ (1.743μ). Τα σπίτια του είναι αμφιθεατρικά χτισμένα στης πλαγιές του βουνού ενώ στα αριστερά και απέναντι τους, δεσπόζει το συγκρότημα βράχων Καραούλι. 

 

Στο κέντρο ακριβώς του χωριού υπάρχει μια πλακόστρωτη πλατεία με μικρά καφέ, γλυκοπωλεία και ταβέρνες ενώ αρκετά συχνά θα βρεις πλανόδιους πωλητές με μη βιομηχανοποιημένα προϊόντα όπως μέλι, μαστίχα, κηραλοιφές, οσπρια κα. Το χωριό διαθέτει διαθέτει μοναδικούς ξενώνες για να μείνετε τους οποίους μπορείς να βρεις εδώ

Πρόταση μας, μην παραλείψεις να φας παιδάκια και κοκορέτσι στο ταβερνάκι "Κισσός" θα μας θυμηθείς!

 

 

   Διάβασε ακόμη:

Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Πολωνία!

Σκύρος δαγκωτό!