Τα μαλλιά σου δεν είναι απλά τρίχες είναι ένα ζωντανό όργανο στο σώμα σου που όπως όλα χρειάζεται περιποίηση και φροντίδα. Αν τα μαλλιά σου είναι άτονα ή σπάνε τότε μάλλον κάτι θέλουν να σου πουν. Εκτός από τα κατάλληλα προϊόντα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που τα επηρεάζουν.

Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές:

#1 Διατροφή

Μην την υποτιμάς, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα μαλλιά και τα νύχια . Η έλλειψη βιταμινών στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη των μαλλιών ενώ παράλληλα αδυνατίζουν την ήδη ταλαιπωρημένη τρίχα. Πρόσθεσε στο καθημερινό σου διαιτολόγιο κρέας και θαλασσινά για πρωτεϊνη, φασόλια και λαχανικά για φυλλικό οξύ, ξηροί καρποί και ελαιόλαδο για βιταμίνη E, κίτρινες και κόκκινες πιπεριές για βιταμίνη C και γαλακτοκομικά προϊόντα για βιταμίνη A.

#2 Προϊόντα

 Αφροί και σαμπουάν που προσφέρουν έξτρα όγκο βοηθούν στην επίτευξη του στόχου σου.

3. Κούρεμα

Διαδραματίζει ίσως έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους. Αν, λοιπόν, επιθυμείς να προσθέσεις όγκο στο χτένισμά σου ζήτησε από τον κομμωτή σου να προτιμάει τα blunt cuts, δηλαδή τις ίσιες γραμμές με ελαφρύ φιλάρισμα, που θα αποδίδουν ιδανικά όλο τον όγκο που έχουν συνολικά τα μαλλιά σου.

4. Shorter is better

Δυστυχώς, ναι, πρέπει να το πάρεις απόφαση. Όσο πιο κοντά τα μαλλιά σου τόσο δείχνουν πιο δυνατά, υγιή και πλούσια. Τα μακριά μαλλιά καταλήγουν συνήθως σε ακανόνιστες ουρές, που ποτέ δεν έχουν το ίδιο μήκος με αποτέλεσμα να φαίνονται λίγα και άτονα.  Διάβασε ακόμη:

Αυτό είναι το λάθος που κάνετε οι περισσότερες με τα μαλλιά σας το βράδυ!

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!