Το μέλι, στη φυσική του κατάσταση, είναι ένα τρόφιμο με ελάχιστη υγρασία και αρκετή οξύτητα. Οι δύο αυτές ιδιότητες, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα αφιλόξενο περιβάλλον για τα βακτήρια τα οποία -σε ένα σφραγισμένα βάζο- δεν θα μπορούσαν να αντέξουν ούτε μια στιγμή. Το γεγονός αυτό, μας βοηθάει να καταλάβουμε πώς -κατά τη διάρκεια ανασκαφών- αρχαιολόγοι έχουν ανασύρει αγγεία με μέλι το οποίο -ακόμα και μετά από χιλιάδες χρόνια- εξακολουθεί να μοιάζει σαν να είχε συλλεχθεί πριν από μερικές μέρες. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι το μέλι δεν χαλάει ποτέ. 

Πηγή: Akis Petretzikis

 



  Διάβασε ακόμη:

Ξέρεις από προσούτο;

Χυμός γάλα με μπανάνα και μέλι για ενέργεια