Τα γενέθλια μας αποτελούν πάντα ένα προσωπικό ορόσημο, μια στιγμή που σταματάς τα πάντα και κάνεις έναν απολογισμό για όσα πέρασαν κι έγιναν από τα προηγούμενα γενέθλια. Πολλούς ίσως τους πιάνει κατάθλιψη, κάποιους μια ελαφρά μελαγχολία, για κάποιους είναι απλά μια ημερομηνία όπως όλες οι άλλες.

Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Πάντα την ημέρα των γενεθλίων νιώθω μια γλυκιά μελαγχολία και συνάμα μια δύναμη, γιατί δεν είναι απλά ένας χρόνος επιπλέον είναι πολλά περισσότερα. Μπορεί να μοιάζουν απλά κάποιοι μήνες που φορτώθηκαν στην πλάτη σου, κάποιες ρυτίδες που έγραψαν στο πρόσωπό σου, είναι όμως μια σειρά από εμπειρίες και γνώση. Κάθε χρόνο στα γενέθλια μας πρέπει να γιορτάζουμε όχι απλά γιατί μεγαλώνουμε και τιμάμε την ημέρα που ήρθαμε στη ζωή αλλά γιατί είμαστε πλουσιότεροι σε εμπειρίες και γνώση, μαθαίνουμε περισσότερα για τον εαυτό μας κι ερχόμαστε όλο και πιο κοντά του. 

Για εμένα προσωπικά αυτός ο χρόνος έφερε ελευθερία, αποφασιστικότητα, δύναμη και ικανότητα να κάνω τις δικές μου επιλογές και να επωμισθώ όποιο κόστος, να δυναμώσω τις σχέσεις μου με ανθρώπους που αγαπώ ακόμη περισσότερο, να μην μείνω σε ημίμετρα, να παραμερίσω την μιζέρια κι αυτούς που θέλουν να την κουβαλούν επάνω τους. Γιατί ένα χάρισμα που σου δίνει κάθε χρόνος που περνάει είναι να σταματάς να κάνεις εκπτώσεις για τον εαυτό σου και να επιδιώκεις το καλύτερο για εκείνον.

Αυτά γιορτάζω σήμερα και το χαμόγελο μου δεν κρύβεται!

Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας! <3 <3

Ps.Δυο ίδιες φωτογραφίες γενεθλίων με διαφορά 30 χρόνια!

 

   Διάβασε ακόμη:

Επιστροφή στη φύση: Άγγιξα λίγο «παράδεισο» και γύρισα…

Τρίκαλα Κορινθίας: Αέρας βουνού και διαμονή σε κορμόσπιτο, τι άλλο να ζητήσεις;