Υλικά

  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. σπαγγέτι, high protein
  • 10 ασπράδια, από μεσαία αβγά
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 200 γρ. τσένταρ, light
  • 300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ντοματίνια

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Αφήνουμε 1-2 λεπτά στο τηγάνι, χωρίς να βάλουμε ελαιόλαδο, για να πάρουν καπνιστό άρωμα και γεύση.
  • Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
  • Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα σπαγγέτι, αλάτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το μισό τσένταρ, το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι από το τηγάνι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα σκεύος για παέγια 28 εκ. Βάζουμε το μείγμα και απλώνουμε το υπόλοιπο τσένταρ.
  • Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

O λαλα! Ατομικά cheesecakes με σάλτσα ροδιού

Δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς - Φτιάξε κρέμα σοκολάτα καπουτσίνο