Υλικά

  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 130 γρ. νερό

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. δημητριακά, καλαμποκιού
  • 100 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη κρυσταλλική.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και μόλις σχηματιστεί η ζύμη συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια 20 γρ. και πλάθουμε σε μπαστουνάκια 15-20 εκ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και σε άλλο μπολ βάζουμε τα δημητριακά καλαμποκιού τριμμένα.
  • Βουτάμε τα μπαστουνάκια στο μπολ με το νερό, στη συνέχεια στο μπολ με τα δημητριακά και μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε ξεχωριστά τα ταψιά για 20-25 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με κατσικίσιο τυρί.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

O λαλα! Ατομικά cheesecakes με σάλτσα ροδιού

Δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς - Φτιάξε κρέμα σοκολάτα καπουτσίνο