Υλικά

  • 150 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 κλ. θυμάρι
  • 6 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. φέτα

Για το σερβίρισμα

  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το λουκάνικο.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
  • Όταν τα λουκάνικα πάρουν ένα ωραίο χρώμα, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Καθαρίζουμε πολύ καλά το τηγάνι και το μεταφέρουμε πάλι στη φωτιά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αφρίσει προσθέτουμε τα αυγά.
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε σιγά-σιγά και στο σημείο που τα αυγά φαίνονται έχουν ψηθεί αλλά δεν έχουν χάσει όλη την υγρασία τους, τα αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε τα αυγά σε μία πιατέλα, προσθέτουμε τα λουκάνικα, τρίβουμε τυρί φέτα, προσθέτουμε τις κομμένες πίτες, ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή: Akis Petretztikis



  Διάβασε ακόμη:

O λαλα! Ατομικά cheesecakes με σάλτσα ροδιού

Δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς - Φτιάξε κρέμα σοκολάτα καπουτσίνο