Υλικά

  • 600 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε σε φόρμα 22 εκ. με αποσπώμενη βάση που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 ώρα. Η λαδόκολλα πρέπει να προεξέχει από τη φόρμα γιατί φουσκώνει πολύ στον φούρνο.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

O λαλα! Ατομικά cheesecakes με σάλτσα ροδιού

Δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς - Φτιάξε κρέμα σοκολάτα καπουτσίνο