Η ιστορική εξέλιξη των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στον κόσμο είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς τομείς στους οποίους μπορεί να εμβαθύνει κάποιος που ενδιαφέρεται για την πορεία του παγκόσμιου τουρισμού μέσα στο πέρασμα των αιώνων.

Από τα ξύλινα πανδοχεία των μεσαιωνικών χρόνων, όταν τα σύνορα των κρατών ήταν πολύ διαφορετικά από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, μέχρι τα υπερσύγχρονα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του 21ου αιώνα, καταλύματα με πολυτελή εξοπλισμό, γκουρμέ εστιατόρια και φανταστικές υποδομές, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν περάσει από αμέτρητες μεταβολές, ούσες ένας ζωντανός οργανισμός που διαρκώς εξελίσσεται ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες και συνθήκες.

Παρόλα αυτά, μία γεύση ιστορίας δεν θεωρείται ποτέ ξεπερασμένη, όσο πολύ κι αν έχουν προχωρήσει οι απαιτήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών. Κι έτσι μερικά από τα πιο παλαιότερα και πιο όμορφα ξενοδοχεία που άνοιξαν ποτέ τις πόρτες τους στην Ευρώπη εξακολουθούν να προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες, διατηρώντας κάτι από την αίγλη και τη γοητεία του λαμπερού τους παρελθόντος.

Μερικά από αυτά έχουν εξελιχθεί, προσφέροντας πλέον υπερσύγχρονες υπηρεσίες και υπερπολυτελή δωμάτια σε κτήρια με τεράστια ιστορία, τη στιγμή που άλλα έχουν παραμένει πιστά στην ταυτότητα τους, κάνοντας τους θαμώνες να αισθάνονται λες και ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο.

Hôtel Cour du Corbeau, Γαλλία

Τοποθετημένο στην καρδιά του Στρασβούργου και σε πολύ μικρή απόσταση από τον καθεδρικό ναό της πόλης, το Cour du Corbeau είναι ένα από τα πιο παλιά ξενοδοχεία της Ευρώπης, έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργεία του στις αρχές του 16ου αιώνα. Την ίδια στιγμή, είναι ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά δείγματα της αναγεννησιακής περιόδου. Πλέον το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησία των τοπικών αρχών και προσφέρει 63 πολυτελή δωμάτια, τα οποία εγγυούνται μοναδική άνεση και μία εμπειρία που σας μείνει αξέχαστη.

Η συνέχεια στο Travel.gr  Διάβασε ακόμη:

Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Πολωνία!

Σκύρος δαγκωτό!